Оценете вашето възстановяване на данъци за 2009 г. с безплатен калкулатор за възстановяване на данъци

О

Всяка година милиони данъкоплатци са изненадани и / или разочаровани от резултатите от тяхната данъчна декларация. Много хора просто очакват да си върнат парите, без да разбират напълно как промените в живота им ще повлияят на възстановяването им на данъци. За щастие има чудесни инструменти за оценка на възстановяването на данъка ви за 2009 г.

Оценката на сумата, която ще получите обратно, или дължимата сума е трудна, дори за данъчните специалисти. Всъщност IRS съобщи, че 20% от връщанията на хартия имат грешка. Поради тази причина IRS препоръчва електронно подаване през 2009 г. Връщанията, които са били подадени по електронен път, имат грешки само около 1% от случаите. В допълнение, многобройни данъчни закони се променят всяка година. Това означава, че каквото и да сте използвали за изчисляване на данъците си миналата година, може вече да не е валиден начин за изчисляване на данъците за тази година.

Ако вашата заплата, работодател, семейно положение, медицински разходи, допълнителни доходи и начин на живот не са се променили от 2008 г., вероятно можете да предположите, че дължимата сума или сумата, която получавате, ще бъде подобна на миналата година. Ако обаче някое от горните се промени, дори леко, може да се изненадате колко голямо въздействие може да има.

И така, какво ви е необходимо, за да изчислите данъчната си декларация за 2009 г.? Очевидно ще ви трябват вашият W-2 и всякакви допълнителни документи, свързани с приходите, включително тези, спечелени от лихви, странична работа или нещо друго. Също така, можете да предоставите информация за вашата къща, дарения, семейство и образование. Въз основа на тези няколко ключови входа ще можете да използвате безплатен калкулатор за възстановяване на данъци, за да изчислите данъчната си декларация за 2009 г.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta