Dropship Съвети – Настройте калкулатор на печалба в девет лесни стъпки

D

Защо калкулаторът на печалбата е толкова важен за бизнеса с дропшипинг? По принцип, когато нямате ясна идея как да поддържате рентабилността, въпрос на време е бизнесът ви да отпадне.

За щастие можете лесно и ефективно да създадете калкулатор на печалба чрез използване на обща софтуерна програма като Excel.

ФАКТ: Автоматизацията е жизненоважна за намаляване на времето и енергията извън процеса на изчисление

Автоматизацията не е изключителна за дропшипърите и дистрибуторите. Това е обща черта, интегрирана във всички видове бизнес по същата причина: тя рационализира бизнес операциите и позволява на компанията да работи по-ефективно.

Тези, които продават чрез eBay, вероятно биха намерили много по-добре, ако бизнесът им намали броя ръчни стъпки и ги замени с автоматизирани.

Това прави бизнес операциите много по-фини и, потенциално, по-печеливши.

Как се прави: Деветте прости стъпки за настройка на калкулатор на печалба в Excel

Ето много кратко описание на това, което е необходимо за настройване на калкулатор на печалба в Excel:

* Решете какво искате да продадете

* Създайте файл на Excel с всички необходими заглавки за изчислението

* Предоставете данните за разходите за покупка и доставка

* Добавете в eBay разходи за такса за вмъкване

* Настройте място за цената на eBay

* Изчислете крайната цена в списъка

* Изчислете таксите на PayPal

* Съберете всички разходи

* Разберете маржа на печалбата (продажна цена минус всички разходи)

Има ли някакви начини, по които можете да използвате формулата на Excel, за да промените калкулатора, така че да работи за вас?

Има начини, по които формулата на Excel може да бъде променена, за да промени калкулатора, така че да работи малко по-добре за вашите нужди. Някои от тези стъпки включват:

* Осигурете секция за въвеждане за „окончателна такса за листинг“ (за продавачи в eBay), която се основава на ценови промени в крайната продажна цена

* Тренирайте и въведете определена фиксирана скорост на доставка за определени области, за да опростите процеса на изчисляване.

* Добавете секция „общи разходи“, която включва други разходи като paypal такси, административни разходи и др.

Допълнителни области на загриженост и защо трябва да се действа по тях

Нека бъде казана истината: не винаги е възможно да получите точни данни за доставка от доставчиците. Често те няма да знаят разходите, докато всъщност не претеглят и изпратят пратките.

Това е така, защото те нямат на разположение калкулатор за доставка, който да записва общи такси за доставка до пощенските кодове / страните, до които те доставят. Някои може да предоставят прогнози, които могат да бъдат изключени и неточни, което изобщо не помага на купувача или продавача.

И така, как можете да използвате акаунт на доставчик на дропшип, за да определите приемливи разходи за доставка? Най-добрият начин да направите това е да инсталирате дропшипинг калкулатор и да го програмирате предварително с данни за доставка от цял ​​свят.

Вместо да бъркате с няколко ръчни стъпки за предоставяне на информация за доставка на вашите клиенти и потенциални клиенти, би било по-добре да инсталирате калкулатора с акаунт и да му позволите да обработва ръчно заявките.

Това ни води до следващия очевиден въпрос: Как можете да използвате Excel, за да направите калкулатор на печалбата, за да изготвите приемлива оценка, която да поставите върху продукти, изпратени на дропшип?

Има няколко стъпки, свързани с този процес. Те могат да включват:

* Добавяне на различни местни и чуждестранни адреси към вашия Excel файл, така че те да присъстват в данните, когато някой въведе информация за доставка.

* Предоставяне на ясна секция, където някой може да добави цялата приложима информация за адреса „кораб към“.

* Разглеждане на разходите, свързани с изпращането, въз основа на информацията в калкулатора.

* Добавяне на допълнителни надценки към цената на артикула въз основа на информацията в калкулатора.

Други области на разглеждане

Определени държави или места за „доставка до“ ще имат сходни или идентични разходи за доставка.

Например в Европейския съюз стандартните тарифи за доставка могат да бъдат често срещани при изпращане от една държава в друга. Същото може да се каже и за корабоплаването от несвързани чужди държави. Например корабоплаването от западното крайбрежие на Съединените щати до Великобритания може да бъде същото като корабоплаването от източния бряг на САЩ.

Други неща, които трябва да бъдат взети под внимание, са теглото на обекта, застраховката, инструментите за проследяване и други компоненти за корабоплаване, които биха увеличили общите разходи и потенциално биха намалили рентабилността. Това не означава, че те автоматично биха намалили печалбите.

Разходите им обаче трябва да бъдат включени в процеса, за да се запази точността на рентабилността.

Действието, което трябва да предприемете

Ако искате да извлечете максимума от неговия / нейния бизнес с дропшипинг, най-добре би било да разработите калкулатор на Excel и да извършите няколко изчисления на практика.

Това ще помогне да се разбере процесът и да се създаде сцена за използването му като редовна част от бизнеса на дропшипинг.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta