Трябва ли да имам още едно бебе?

Т

Трябва ли да имам друго бебе? Когато чуя как други жени задават този въпрос, винаги съм объркан от идеята, че някои хора ПЛАНИРАТ тези неща. Бях достатъчно благословена, че със съпруга ми никога не се е налагало да „опитваме” да забременеем. Да, ние сме много благословен. Ако някога сте ме виждали в средата на първия ми триместър, може би сте били свидетели на това как разтърсвам юмруци до небесата и викам „Спри да ме благославяш!“

Когато имате дете на всеки две години (или повече) като мен, децата ви започват да очакват ново попълнение. Те казват неща от рода на: “Аз съм подредил бебето си” и “Мамо, можем ли да наречем новото си бебе Фредерика?” и „Мамо, може ли да имаме момиче след това?“. Това са лесните въпроси; Все още не знам какво точно да кажа, когато малките момчета питат “Как изваждате бебето си?” или още по-лошо: „Как стана бебето ви в? “.

Номер 6 (тогава на пет години): Мога ли да гледам Netflix?

Аз (разглеждам снимки на телефона си): Не, обядът е почти готов.

No6 (поглеждайки през рамото ми): Тогава номер 7 ли беше в корема ти?

Аз: Не, тогава ТИ беше в корема ми.

№ 6: И той беше в корема ми?

Аз: Хаха, не! Бебетата са само в коремчетата на мама.

No 6: Е, как излизат? … Мамо, как излезе от корема ти?

Аз: * Тотално се опитвам да сменя темата *

№ 6: Мамо, те ли те отрязаха? Как го изкараха?

Аз: * въздишка * Майките имат специални дупки, от които бебетата могат да излязат.

No 6 (широко се усмихва): Това е вашият пъп?

Аз: … Какво искате да гледате в Netflix?

Трябва ли да имам друго бебе?

Във всяко семейство има плюсове и минуси на раждането, независимо колко голямо или малко е вашето семейство. Винаги съм вярвал, че единственото съображение трябва да бъде Любовта: Готови ли сте безкористно да обичате ново попълнение? Ако сте, тогава всичко останало може да бъде решено.

Знам какво е усещането да се свиваш от перспективата да кажеш на семейството и приятелите си, че си бременна отново. Изглежда има нещо срамно в това да имаш повече от три деца; почти сякаш сега съм лично отговорен за пренаселеността и отхвърлянето на феминизма преди 50 години. Избягването на глупавите шеги, съжалението и дори враждебността на другите е неизбежно. Винаги трябва да се обърне внимание на ресурси (финансови, времеви, емоционални и т.н.). Раждането на друго бебе не е лесно.

Въпреки това обичаме да имаме голямо семейство, но мразя омразата, мразя болестта през първия триместър. Ако можех просто да събера ново бебе без сутрешното гадене, щях да съм напълно щастлив. Някои хора събират странни неща – не ме осъждайте.

№ 6 (на 8 години): Ами ако имаме друго бебе? Ще трябва да преживеем всички проблеми с именуването му.

Аз: Как бихте го нарекли?

№ 6 * пада от стола *: Ох!

Аз: Не, това не е добро име.

№ 6: Owwlexander.

Татко: Хубаво възстановяване.

Ползи от раждането на няколко деца

Двете ми момичета са най-добри приятелки. Те споделят всичко, освен дрехите. Звукът от тяхното кикотене със събрани глави изпълва сърцето ми с радост. Четирите момчета след момичетата също са най-добри приятели. Те използват въображението си заедно, играят заедно и се забавляват безкрайно. Най-хубавото е, че има неща, на които всички заедно се радват; има предавания, които никой от тях няма да гледа, ако дори един от тях липсва. (Като изчезна, имам предвид извън къщата по някаква причина … всъщност не от страната на кашон за мляко.)

Наистина има толкова много ползи от раждането на няколко деца … Разбира се, обикновено не сте свидетели между 20:00 и 06:00 часа. Въпреки това, като се замислим, сутринта след гръмотевични бури или лоши сънища децата са в леглото на брат или сестра вместо в моето!

Ще имаш ли още едно бебе?

Децата винаги са нащрек нови бебешки реплики, “Мамо, дупето ти е толкова голямо! Ще имаш ли още едно бебе?!?” Разбира се, децата не са единствените, които задават този въпрос. Много хора питат, с някакво болезнено очарование, дали със съпруга ми все още сме „готови“. Не се обиждам; Задавам си и този въпрос.

Децата не са сами, предполагайки, че в бъдеще ще има още едно допълнение. Моята последна покана за бебешки душ прочетена “Поканени сте на полугодишния бебешки душ на Taco Mom! “

“Време е за още едно бебе!”

Хората са склонни да приемат, че съм планирал да имам всички тези деца, но „планирано“ е силна дума. Веднъж попитах съпруга си „Трябва ли да имам друго бебе?“, Но както се оказа, вече бях бременна. Сестрите ми обичат да ме дразнят и да ми казват кога е време да си направя още едно бебе. Моят отговор: “Ти първи!”

И така … Трябва ли да имате още едно бебе?

В крайна сметка вие сте единственият човек, който може сам да си отговори на този въпрос. В раждането на много деца има огромно количество радост и любов, но има и огромно количество работа. Ако тази публикация изглежда малко пристрастна към раждането на повече деца, може би ще се почувствам по-добре да имам седем деца. Но сериозно, този живот не е за всеки. Всичко, което всеки от нас може да направи, е да претърси сърцата си, да се моли и да приеме Божията воля за нас … знаете ли, след кратък период на бушуване до небесата.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta