Процент за отслабване Калкулатор

П

Контур

Загубата на тегло може да бъде измерена и проследена по различни начини. Например можете да разгледате броя на загубените килограми или инчове, загубения процент, състава на тялото ви и няколко други. Калкулаторите за отслабване могат да предложат полезен начин за проследяване на вашия напредък в сравнение с вашите цели по много прост начин.

Телевизор

Популярни телевизионни предавания като “Най-големият губещ” популяризират конкурентни групови стратегии за тегло. Победителите и губещите често се определят от процента на загуба на тегло за разлика от броя на килограмите. Защо питаш? Главно защото обикновено колкото по-тежки сте, толкова по-голям е броят на калориите, които е вероятно да изгорите, докато тренирате. Следователно колкото повече тежите, толкова по-лесно е да отслабнете бързо в сравнение с по-слабите хора. Използването на калкулатор на проценти, противопоставен на някои други техники, създава справедливи условия за измерване на печалби или загуби за всички, независимо от теглото им.

Как да изчислим процента на отслабване

Изчисляването на процента ви е доста лесно да се направи. Първата стъпка е да разделите броя на паунда, който сте загубили до този момент, с теглото, с което сте започнали плана си. Следващата стъпка изисква да умножите отговора от първата стъпка по 100. Например, ако сте загубили 20 килограма и стартирате тегло от 250 паунда, вашият процент на изчисление на загубата ще изглежда така (20/250 x 100 = 8% тегло загуба).

Допълнителни инструменти

Тъй като затлъстяването и наднорменото тегло са толкова огромни теми и има голям интерес от много хора към него, можете да се насладите на предимството да имате възможности. Въпреки че силно ви препоръчвам да инвестирате в изчисляването на собствения си процент на загуба на тегло, има няколко други системи, които са на разположение и можете да опитате.

Индексът на телесна маса или (BMI) изчислява резултата ви въз основа на вашия ръст и тегло и го сравнява със стандартна или средна цифра. Анализаторите на телесни мазнини правят точно това, което подсказва заглавието – анализират телесните мазнини. Въпреки че могат да предоставят ценна информация, тези инструменти понякога могат да бъдат неточни и са доста скъпи. Тестът с лента е разработен от американската армия и е много по-точна и по-евтина система в сравнение с анализаторите на телесни мазнини. С нееластична лента измервате около талията, хартиите, бедрата и предмишниците и въвеждате данните си в компютърно генериран калкулатор, който изчислява средната стойност.

Диета и упражнения

Независимо от целите ви може и трябва да се прави по здравословен начин. С общата цел на повечето да отслабнат възможно най-бързо, перспективата за планове за бързо оправяне е доста интригуваща. Тези методи обаче са само краткосрочни решения и в много отношения нездравословни. Според Американската сърдечна асоциация (AHA), един килограм на седмица трябва да бъде максималното количество тегло, което губите. Всичко повече от това ви излага на риск да създадете вреден дисбаланс на метаболизма ви и ще оставите да чувствате нередовно количество умора поради липсата на калории от хранене.

Предложения

Едно от най-пренебрегваните, но важни неща, които трябва да имате предвид при отслабване, е вашият подход и мисловен процес. Фокусирането на усилията ви върху създаването и поддържането на здравословен начин на живот е много по-важно от концентрирането върху проливането на килограми. Солидният план за упражнения и здравословната диета, съобразена с вашите специфични нужди, е отговорът. Освен тези два аспекта, поддържането на запис на вашите тренировки и проценти на загуби в ежедневна тетрадка ще ви помогне. Документацията ще гарантира лична отчетност и ще ви помогне да мотивирате да постигнете целите си.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta