Високата цена на престоя вкъщи

В

Lovelife съветник

Имам клиент, на когото помагам да се среща с жени, които не излизат много често и когато го направи, не отива достатъчно хора. Той знае, че това е проблем, но не знае как да го отстрани. Той ме пита: „След работа съм уморен и ми трябват много енергия, за да се накарам да изляза.

Той не е сам – срещал съм се с почти всички, които тренирам. Съвети, трикове и информация могат да ви помогнат да спестите време, но няма начин да развиете умение, без да инвестирате време, пари, усилия или емоционална енергия. Инвестирането във вашия любовен живот, както всяка инвестиция, има разходи.

Тук нещата стават интересни. Да предположим, че е петък вечер и имате два избора:

1) Излезте да се срещнете с някои хора

2) Останете сами, за да гледате филм

И двата варианта осигуряват известна полза (срещата с хора ви позволява да общувате; филмът е забавен). Не е трудно да се види, че всяка опция изключва другата … не можете да излезете И да останете вътре наведнъж. Ако останете вътре, вие получавате ползата от релаксация и забавление, но губите ползата от срещата с хората и подобряването на социалните си умения. Разходите, които плащате, ако останете, е всичко, от което сте се отказали: бихте научили и кого бихте срещнали, ако излезете.

Когато изберете опция, вие жертвате предимството на опцията, която не сте избрали. В известен смисъл пропускате всичко, което не сте избрали. Икономистите наричат ​​този алтернативен разход термин, използван за цената да НЕ се прави нещо.

Възможните разходи са полезен инструмент за вземане на решения. Може да ви хареса да стоите вкъщи и да гледате филми и това е добре, стига да сте наясно, че цената на престоя не е само 2,99 долара, които NetFlix таксува. Цената включва вашата последваща самота, тъй като няма да срещнете никой хладен в празния си хол.

Да предположим, че някой ви кани на парти след работа утре и не сте сигурни дали сте готови за това. Можете да използвате алтернативни разходи, за да прецените плюсовете и минусите:

  • Разходи за излизане: Три часа от живота ви, физическо изтощение, възможно увреждане на егото, ако се обърнете към някого и получите отказ
  • Разходите да не излизате: Не научавайте нищо, не откривайте нищо, не практикувайте нищо, не се срещайте с никого

От вас зависи да решите кой ви струва повече, но ако не желаете да инвестирате в любовния си живот, няма начин той да се подобри.

Някои други примери.

Трябва ли да опитам тази методология или тази рутина?

  • Разходи за изпробване на рутина: Може би изглеждате глупак и се борите с рутината
  • Разходи не да изпробвате рутина: Никога няма да разберете дали работи за вас – само че някой клавиатурен жокей съобщава, че работи

Трябва ли да проследя и да се обадя на този номер, който получих снощи?

  • Разходи за обаждане: Тя може да не вдигне, може да се лющи, може да се откъснете като Джон Фавро в “Суингъри”
  • Разходи не да се обадиш: Гарантираш, че тя никога няма да излезе с теб

Трябва ли да се обърна към този привлекателен човек?

  • Разходи за приближаване: Тя може да ви хареса, а може и да не
  • Разходи не да се приближиш: Никога няма да разбереш дали тя щеше да те хареса

С малко практика автоматично ще вземете предвид алтернативните разходи (колко губите, когато не правите нещо), когато избирате сред опциите си и ако сте като повечето хора, ще се чувствате мотивирани да правите най-важното за вас : общувайте или се отпуснете, според случая.

Каквото и да решите, не забравяйте, че зависи от вас и единствено вие да подобрите любовния си живот. Колкото повече практикувате, толкова по-добре ставате.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta