Първи стъпки към щастлив живот като минималист

П

Докато се избягвам да плащам за услугите на Hulu и Netflix, проучих допълнително какво може да предложи YouTube. Интересно е с какво откривате, с което се свързвате, когато подготвяте собственото си забавление. Една общност или тенденция, която съм следвал, са малките къщи и тенденциите на минимализма. Бях отгледан от минималисти и винаги съм бил доста подсъзнателно минимален, но сега искам да се събудя с повече възможности с него.

Първата стъпка е да отворите очите си за нещата, които консумирате и с които се обграждате в дома. Мисля, че всеки има няколко неща, които се открояват като неща, които изглежда събираме, но не и да извлечем полза от нас. Това може да ни мотивира да се разделим с тези неща, просто да спрем да събираме повече от тях или да положим усилия да използваме това, което вече сме събрали. Винаги съм бил фен на пирамидата на изкупуващите потребности и бих искал да я пресъздам като произведение на изкуството, което да вися в дома си. Основата на пирамидата, за разлика от хранителната пирамида, е по-здравословният избор. От основата до върха, купуващата иерархия е: използвайте това, което имате, вземете назаем, разменете, спестете, направете и накрая купете.

Това са нещата, които отбелязах, които събирам и не се използва оптимално.

Занаяти

Аз съм толкова креативен човек. Занаятите ме карат да се чувствам добре, докато съзнанието ми не е създало повече неща, отколкото физически мога да издържа и дори съхраняването на запасите ми е станало бъркотия. Тази година реших да изчистя палитрата си. След като завърша занаятите на опашка, ще вложа цялата си творческа енергия в писане, защото това заема малко място и продължава кариерата ми!

Книги

Книгите са друга често срещана консумация, която в началото изглежда нов минималистичен. Не съм ТОЛКО лоша, но съм нова майка, която не е имала възможност да чете редовно книгите, които съм натрупала. Вместо да използвам точките си от кредитни карти за книги, както обикновено правя за лечение, ще прочета това, което имам и вместо това ще предам точките си за парично възнаграждение. Ако се интересувам да прегледам книга по дадена тема, има много безплатни и евтини книги, предлагани в Google Play.

Бижута

Бижутата не заемат много място, но ме насърчават да си купя повече дрехи, за да ги съчетая. Някои любители на бижута може да имат страхотни парчета, които се съчетават с всичко, но не и аз! През годините направих малка колекция и никога не ги нося. Това е тъжно. Ако не мога да ги включа повече в гардероба си, ще ги даря и ще се сдвоя до най-универсалните и взаимозаменяеми парчета.

Дрехи

С променящото се тяло, бременността до раждането, гардеробът ми се разшири и то не по добър начин. Дрехите, които никога не бих помислил да запазя, останаха; скъсани потници, грозни рокли, неподходящи панталони и клинове и спортни панталони с дупки в тях. Всичко, защото очаквам повече промени, както и разтягане и малтретиране на дрехите, докато приключа с кърменето. Когато вляза в обилния си, но организиран килер, пробвам няколко парчета, преди да съм доволен от прилягането, външния вид и качеството на тоалета. За да се чувствам добре с настоящия си гардероб, ще трябва да стегна колекцията и да отрежа мазнините. Всичко, което не съм абсолютно сигурен, че трябва да хвърля, ще влезе в кошче на Rubbermaid в друг килер, за да бъде извадено и оценено още един сезон.

Играчки на детето ми

След като прочетох за методите на Монтесори, разбирам важността на липсата на твърде много играчки, за да може едно дете да работи върху фокус и умения, свързани с една или няколко играчки, подходящи за възрастта. Оттогава разпръсквам играчки, от които той израства, и дори играчки, които са подходящи за възрастта на къщата на баба му или се разпространяват в различни стаи. Претовареността с играчки само прави детето по-малко фокусирано върху тях и повече върху това, което правите! Също така допринася за разхвърлян дом и опасности за безопасността, така че съм много по-доволен, когато синът ми има 3 подходящи за възрастта играчки във всяка стая, които мога да седна и да му покажа как да използва. По-спокойно е за всички нас.

Какви неща имате в изобилие? Някои други примери могат да бъдат грим, инструменти, филми, шнурове и дистанционни, консервирана храна, която никога не се разпространява, или кутии “, които може да са полезни!”. Какви неща консумирате и които можете да намалите от бюджета си, за да ви осигурят възглавница за спестявания или почивка? Някои от тези неща могат да включват кафе и обяд, закупени извън дома, хранене като цяло и Hulu / Netflix / Cable. Може би купувате толкова много нещо, което ИЗПОЛЗВАТЕ, че можете да го закупите на едро, за да спестите пари и да спасите нашата планета от излишни отпадъци от опаковки! Изследването на изпълними минималистични практики може да помогне само на вас, вашето семейство и вашата планета. Какво чакаш?

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta