Как работят ипотечните калкулатори

К

Ипотечните калкулатори са инструменти, които ви позволяват да изчислявате месечните си плащания по ипотека с фиксиран лихвен процент, да изчислявате общите си разходи по заеми и дори да ви дава приблизителна оценка на размера на ипотеката, който можете да си позволите.

Основният ипотечен калкулатор ще вземе продажната цена на жилището, размера на първоначалната вноска, дължината или срока на ипотеката и годишния лихвен процент, за да излезе с оценка на вашите месечни плащания.

Частен ипотечен калкулатор

Един добър ипотечен калкулатор ще включва и разходите за частна ипотечна застраховка (PMI) за първоначални вноски, които са по-малко от 20% от цената на продажбата.

Например, основният ипотечен калкулатор може да изчисли ипотека от 200 000 долара с 20 000 долара надолу и лихвен процент от 6,5%, амортизиран за 30 години като месечно плащане от 1137 долара. Ипотечният калкулатор, който включва приблизително $ 100 на месец за частна ипотечна застраховка (платима до достигане на 20% от общия капитал), ще ви даде по-добра приблизителност на вашите месечни плащания.

Данъчен калкулатор

Още по-добрият калкулатор за плащане на ипотека ще ви попита за данъците върху имуществото във вашия район. Обикновено ипотечният калкулатор ще ви поиска предварителната данъчна ставка на имота. Оттам ще изчисли приблизително основно увеличение на стойностите на данъка върху имуществото и ще ви даде приблизително приблизително очакваните месечни плащания. Не забравяйте, че дом за 200 000 долара може да очаква да плаща около 2000 долара годишно данъци върху имуществото; това са допълнителни 166 долара на месец.

Калкулатор за допълнително плащане

Калкулаторът за допълнително плащане ви позволява да въведете очакваните плащания по ипотечни кредити, заедно с приблизително допълнително месечно или годишно плащане. На свой ред ще ви покаже как тази сума влияе върху крайната дата на изплащане на вашата ипотека.

Например, както беше посочено по-рано, 30-годишната ипотека на 180 000 щатски долара с 6.5% лихва ще има месечни плащания от около 1137 долара. Ако ипотеката започва на 01 януари 2009 г., очакваната дата на изплащане е 01 януари 2039 г.

Допълнителен калкулатор на плащания ще ви покаже, че добавянето на само $ 50 на месец към вашите плащания ще доведе до крайна дата на ипотеката до 2035 г. (това е 4 години по-рано), а добавянето на $ 100 всеки месец ще го доведе до 2032 г. (това е 7 години по-рано).

Проблемът с ипотечните калкулатори

За съжаление, калкулаторите на ипотечни кредити не винаги отразяват истината за понякога променливите лихвени проценти, санкциите за предсрочно плащане и по-дългите срокове за рефинансиране на ипотечните кредити.

Докато ипотечният калкулатор може да ви даде полезни оценки, винаги е най-добре да говорите директно с кредитор или ипотечен специалист, за да получите ясна и точна представа за вашите точни месечни ипотечни разходи.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta