Калкулатор за лични наранявания – Топ 5 въпроса за изчисляване на вашите искове за автомобилни катастрофи

К

Използването на калкулатор за лични наранявания може да ви помогне да разберете колко струват вашите искове за автомобилни злополуки. Ето най-добрите 5 въпроса, които хората задават относно изчисляването на стойността на сетълмента на тяхното автомобилно застраховане.

1. Как калкулаторът за лични наранявания определя моята претенция за автомобилна катастрофа?

Най-основната формула, за която е известно, че се използва за искове за нараняване при автомобилни злополуки, е:

Мултипликатор на болката X Медицински разходи + загуба на доход

“Множителят на болката” е число, обикновено между 1,5 и 5. Този множител се избира въз основа на тежестта на вашите наранявания при автомобилни инциденти; колкото по-сериозни са вашите наранявания, толкова по-голям е множителят.

Например, леко нараняване като изкълчване на врата е по-вероятно да получи нисък множител (1,5-3). Докато по-сериозно и болезнено нараняване, като счупен крак, би получило по-висок множител (3-5). Обхватът на множителя може дори да достигне по-високи цифри (10) за по-тежки и дългосрочни наранявания.

Следващото нещо, което е включено във формулата за искове, са вашите медицински разходи, известни също като „специални щети“. Тези разходи включват разходите за вашето лечение, посещения в болница, пътуване с линейка, рентгенови лъчи, лекарства за болка и т.н.

Последното нещо, което се добавя към вашето застрахователно споразумение, е загубата на доход. Това се отнася до размера на дохода, който сте загубили в резултат на нараняванията си. Например, ако вашите наранявания ви принуждават да останете вкъщи от работа, тогава загубените ви доходи ще се равняват на дневната ви заплата, умножена по броя на пропуснатите работни дни.

2. Кога трябва да използвате личен калкулатор на вреда?

Най-доброто време за използване на калкулатора за нараняване е в края на Вашето медицинско лечение. Винаги трябва да диагностицирате и изследвате своите наранявания преди да подадете иск за вреда. Това ви дава по-точна оценка на общите ви медицински разходи, които трябва да бъдат включени в окончателното ви сетълмент.

3. Кой НЕ трябва да използва личния калкулатор?

Повечето искове за телесна повреда включват леки наранявания, които не изискват незабавно да наемете скъп адвокат. За тези видове искове трябва да използвате калкулатора на нараняванията, за да получите приблизителна оценка на това колко може да струва вашето сетълмент при автомобилни злополуки.

Има обаче застрахователни искове, които не могат да бъдат разгледани без помощта на квалифициран адвокат за наранявания. Този тип искове за автомобилни злополуки включват по-сериозни и дългосрочни наранявания като трайни увреждания, изгубени или отрязани крайници, травматични наранявания на главата и т.н. специфични наранявания.

4. Колко точен е калкулаторът на лични вреди?

Калкулаторът за вреди не ви дава точното окончателно сетълмент, а първоначална оценка колко струват вашите наранявания на застрахователните компании.

Много хора биха спорили, че калкулаторът на нараняванията е твърде опростен. Че не се занимава със сложностите и тънкостите на исковата молба за телесна повреда на дадено лице. Други бързат да представят Colossus, сложна софтуерна програма, използвана от застрахователните компании за оценка на застрахователни искове.

Най-голямата полза от използването на калкулатора за лични наранявания обаче е да не ви казваме Какво ще бъде вашата конкретна сума за сетълмент. Най-голямата полза е да ви помогне да разберете как ще бъде изчислена конкретната Ви сума за сетълмент. Калкулаторът за сетълмент подчертава, че диапазонът на крайната сума на сетълмента ще се основава предимно на:

  1. Сериозността на вашите наранявания.
  2. Общите ви медицински разходи.
  3. Изгубените Ви доходи.

Това ще бъдат ключови фактори за вашето уреждане на наранявания, независимо коя конкретна софтуерна програма използвате.

5. Трябва ли да използвам калкулатора за лични наранявания?

Винаги ще имате възможност да привлечете адвокат по-надолу в процеса на исковете. Най-добрият съвет е да използвате калкулатора на сетълмента, за да получите бърза оценка на това, което могат да си струват вашите твърдения за автомобилни злополуки.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta