Покер калкулатори и класацията на ръцете на Sklansky Group

П

Може би сте забелязали, че докато използвате вашия покер калкулатор, той показва коефициентите на вашите ръце, като същевременно използва терминология като „ранг на ръка“, „група“ или „ранг на групата“, всички от които по някакъв начин се отнасят до класирането на ръката на автора на Дейвид Склански. за холдем покер. Първоначално описан в класическата книга “Hold’em Poker за напреднали играчи”, Склански оцени всички стартови ръце и ги постави в групи според сходния им процент на печалба.

Чрез групиране на ръце въз основа на степента на печалба и силата е по-лесно да се проследят основните стратегии за залагане, свързани с всяка отделна ръка. Например в ръцете на Sklansky Group 3 ще намерите 99, AQ, AT и JT, наред с други. Най-добрият клъстер обаче е Group One на Склански, който включва AA, AK, KK, QQ и JJ. Те ще покажат много висок процент на печалба на вашия покер калкулатор, както и препоръки за “повишаване и повторно повишаване”.

При приемането на Sklansky Group of Hands вашият покер калкулатор може на практика да ви превърне в „играч на книги“, защото много, особено математическите калкулатори на покер, не вземат предвид други фактори на покер масата. Въпреки това, като ориентир, вашият покер калкулатор ще има точните коефициенти и правилни математически индикации, които ви служат, стил Дейвид Склански.

Покер калкулаторите са възприели това, тъй като те са просто софтуер, проектиран от програмисти и не непременно покер ентусиасти, но Склански е икона на покер, преподавател и автор. Имах няколко покер калкулатора, работещи едновременно за тестване, и открих много сходни резултати и препоръки в проценти, тъй като те обикновено използват същия статистически гръбнак като Sklansky Group of Hands.

Разликата между тях се състои в това как се отчитат другите им характеристики, като например как той следи вашата позиция, колко играчи в пота, колко стегнати или агресивни играчи, етап от турнира и дали залогът на играча е нагоре или надолу значително.

Въпреки че е публикуван преди години, използвайки The Sklansky Group of Hands, покер софтуерът предлага надеждност на системата за класиране, макар че със сигурност не е имал нужда от нея. Професионалните играчи познават тези класации и какво да правят с тях от години. Опитните противници също ще знаят как да ги използват срещу вас, ако сте очевиден играч на книги, така че смесването им винаги е добра идея.

Някои други книги, публикувани от Дейвид Склански, включват Теорията на покера, Турнирен покер за напреднали играчи и Холдем покер.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta