Вашата телевизия шпионира ли ви?

В

Изглежда, че колкото по-свързани сме, толкова повече поверителност губим. В доклад и разследване от “Consumers Report” те откриват, че някои интелигентни телевизори могат да проследяват това, което гледате. По-новият Smart TV от LG, Samsung, Sony, Vizio и други може да прави точно това. Изглежда, че те се опитват да се конкурират с Нилсън в опит да свършат по-добра работа в рейтингите. Повечето от нас гледат Netflix, YouTube, Hulu, RoKu и други. Всички те се нуждаят от Wi-Fi връзка, за да работят.

И така, как те го правят? Всички те имат така нареченото автоматично разпознаване на съдържание (AGR), което следи какво гледате. И разбира се, трябва да сте свързани с интернет чрез твърда жица или Wi-Fi. AGR е включен по подразбиране.

Следващото нещо, което трябва да попитате, може ли телевизорът ми да бъде хакнат? Може ли някой да проникне в моя интелигентен телевизор и да поеме контрола върху него или да направи нещо друго? Отговорът и на двете е да. Колко трудно е това, зависи от производителя на телевизора или производителя на Ruku, Hulu или други хардуерни устройства, свързани към вашия телевизор. Те трябва да имат някакъв вид защита на сигурността.

Може ли нещо от това да бъде спряно? Има два основни начина, първият е да изключите или изключите интернет от вашия интелигентен телевизор, това не винаги е практично. Вторият ще отнеме малко работа и ровене в опциите на менюто на вашия телевизор. Повечето производители на телевизори ще имат начин да изключат автоматичното разпознаване на съдържание, което ще варира в зависимост от телевизора. Трябва да можете да намерите това в ръководството за потребителя на вашия телевизор или на уеб сайта на производителя. Настройката обикновено се намира в настройката Система или Поддръжка в менюто за настройка.

Изглежда, че ние сме все по-“свързани” всеки ден с тази връзка идва много възможности за вас да загубите повече от вашата поверителност. Един от най-добрите начини за спиране или ограничаване на шпионирането е да се уверите, че вашият Wi-Fi рутер е актуализиран и че сте го настроили на най-висока сигурност с много силна парола. Докато добавяте допълнителни свързани елементи в дома си, уверете се, че разбирате каква информация те събират от вас и как ще я използват.

Цялата сигурност за вашия дом, кола, интернет и т.н. започва от вас. Изследвайте и направете необходимите промени, за да защитите поверителността си.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta