Как да продадем сценарий на Холивуд – помислете за множество медиуми

К

В днешния непрекъснато променящ се медиен пазар и докато се опитвате да обмислите как да продадете сценарий на Холивуд, има повече възможности от всякога да разказвате историята си – вече не сте ограничени само до светове на киното и телевизията вече. Ако имате проблеми с изваждането на историята си в един от тези формати, може би ще работи по-добре като едно от следните:

1. Уеб серия

2. Оригинално съдържание за кабелен канал (като F / X или HBO)

3. Оригинално съдържание за стрийминг услуга (като Netflix или Crackle)

4. Подкаст

5. Роман

6. Мини-сериал

7. Видео игра

Въпросът е, че има повече начини от всякога да разкажете историята си пред широк брой хора, докато навигирате как да продавате сценарий в Холивуд, и ви отнема известно време, за да разберете кой точно носител работи най-добре за вас и вашата история. Това обаче не е стратегия, която да се приема с лека ръка – изисква много изследвания, за да се разбере как работи всеки от тези пазари, защото всички те се управляват от различни правила.

Като такъв, ще трябва да се сприятелите с човек, който е запознат отблизо с всеки от тях и как работят, за да имате най-добрия шанс за успех, когато става въпрос за това как да продадете сценарий в Холивуд. Също така, не всички от тези пазари имат еднакво ниво на лекота на влизане и са толкова популярни, колкото един на друг, така че ако ще направите смяната, уверете се, че това е жизнеспособна опция на първо място.

Едно нещо, което трябва да се отбележи, е, че това не е начална стратегия по отношение на това как да се продаде сценарий в Холивуд – помислете за пропуск “Hail Mary” в последния момент – нещо, което наистина правите, само ако продуцентът ви казва да го направите или ако сте сигурни, че ще имате по-голям успех с историята си в друг носител.

Не забравяйте, че прекарахте много време в работата по вашия сценарий, така че не забравяйте да го давате през цялото време, любов и полза от съмнението, че бихте дали на дете, домашен любимец или каквото и да било друго, за което много държите – това заслужава поне това, нали? И най-важното, не забравяйте да преглеждате и пренаписвате много пъти.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta