3 Характеристики на Тръмп за по-добро сключване на сделки за малки плавници на къщи

3

Доналд Тръмп може да бъде мразен и обичан от мнозина. По никакъв начин няма да превръщам това в политическа дискусия. Но обичайте го или го мразете, има черти, които (особено в по-ранните му години) могат да ви дадат уроци за това как да станете по-добър инвеститор в недвижими имоти / мобилни къщи

Забелязах някои интересни неща за него, когато с жена ми гледахме няколко епизода от документален сериал на Тръмп в Netflix.

Разбира се, всички документални филми имат тенденциозен характер, но този (изненадващо) се разклати в полза на Тръмп.

Независимо от вашата политическа позиция и възгледи за Тръмп, човекът е сключвал сделки.

Особено в по-младите си дни, когато той не е бил толкова отвратителен към другите (говоря за неговите обиди и атаки … които са доста хумористични, когато го гледате.)

Както и да е, по този начин той работеше, когато купуваше сгради за първи път (поне от това, което виждам от първия му успех: хотел Grand Hyatt):

– Той се свърза със собственика на неработеща търговска сграда

– Договорихте стръмна цена (собственикът беше мотивиран)

– Той знаеше за каква цена да го купи

– Сключихме добра сделка със собственика

– Призовани инвеститори (той не е имал пари да го купи)

– Преговаря с града за 40-годишно данъчно облекчение (представете си годишните данъци, които той ще трябва да плати за сграда в размер на милиард долара в Ню Йорк?)

– Договаряне с изпълнители

– Никога не се е люшкал от гледката му към хотела

– Наел най-добрите хора за длъжността (дори наел жена [gasp!] до позицията главен инженер … и тази жена беше твърда бисквитка.

– Той направи 7-годишния проект

– Той стана експерт в хотелиерството (нулирането е може би едно от най-добрите неща, които можете да направите като инвеститор в недвижими имоти)

Както и да е, това много прилича на това как хората сключват сделки в SFR бизнеса … или дори в бизнеса с мобилни къщи. Без значение колко големи или малки има куп “сключване на сделки”, които се случват зад кулисите. Сключването на сделки е научено умение. Тръмп го научи от баща си (Фред Тръмп), когато работеше в търговския бизнес на баща си.

„Сключването на сделки“ е точно това, което описах по-горе … изкуството на сделката … в което Тръмп беше отличен. Така че подобряването на „сключването на сделки“ започва с няколко черти, с които Тръмп е бил твърде добре запознат:

1. Той остана на пистолетите си (не позволи на града да го тормози, за да не помисли първоначалното им споразумение с него относно данъчната облекчение)

2. Той имаше огромна мрежа от ресурси (излезе от пътя си, за да се изяви)

3. Той знаеше повече за темата от другия (помагаше предишният опит в по-малкото търговско пространство)

4. Той имаше зад гърба си мощни хора (адвокатът, който имаше, беше най-страшният адвокат в Ню Йорк, който представляваше мафията) … да имаш някой зад теб, който да те ръководи, е голяма помощ при структурирането на добра сделка с недвижими имоти.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta